Σχολιάστε μας. Είναι το μόνο που έχουμε ανάγκη για να σταματήσουμε να γράφουμε!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Να θυμηθούμε να ξεχάσουμε!

Η κυβέρνηση ορκίστηκε δύο μέρες πρίν από την παγκόσμια μέρα για τη νόσο alzheimer.Τούτο εστίν ότι τους έμεναν δυο μέρες καιρός για να υλοποιήσουν, ό,τι μας έταξαν προεκλογικά,διότι μετά ξεχνάνε, όπως θα ξεχάσουμε και εμείς βέβαια,αλλά μόνο για άλλα τέσσερα χρονάκια. Μετά θα σηκωθούμε απ' το λήθαργο, θα αντιμετωπίσουμε την ίδια φρικτή παγιωμένη κατάσταση και πριν προλάβουμε να αποκαλύψουμε -γιατί ο έλληνας έχει και τον πουαρώ μέσα του- ποιος φταίει, θα κληθούμε να ψηφίσουμε ό,τι ψηφίσαμε και την προηγούμενη τετραετία (δεν έχουμε καιρό για ρίσκα) και να μαλλώσουμε για το ποιός θα κυβερνήσει, λες και δεν γνωρίζουμε το ποιόν κανενός απ' αυτούς.Το θέμα είναι καθαρά μνημονικού. Ξεχνάμε τόσο εύκολα όσο ξεχνάνε κι αυτοί και μάλιστα -οποία σύμπτωσις- κατα την ίδια χρονική περίοδο.Οι μόνοι που δεν ξεχνάνε (σαν την Κύπρο ενα πράμμα) είναι όσοι δεν συμμετέχουν στο κυβερνητικό έργο.Αυτοί θυμούνται και παραθυμούνται όλα τα κακώς κείμενα της χώρας,όλα τα επανειλημένα λάθη, όλων των προηγούμενων χρόνων και μας γνωστοποιούν ότι δεν τους δίνουμε την ευκαιρία να ξεχάσουν και 'κείνοι.
Όσο για τους εκλεχθέντες;Συνεπείς όπως πάντα θα μας πούν ότι έχει περάσει καιρός από αυτό το διήμερο και δεν θυμούνται τι ήθελαν να θύμηθουν να μας θυμίσουν να θυμηθούμε.
Ήθελα να σούρω κι άλλα, αλλά τα ξέχασα!

Διάβασέ το γρήγορα!

ΣΝΦΜΥΩΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΕΝΑ ΣΤΟ ΠΙΣΗΝΑΠΙΜΕΤΟ ΤΟΥ ΚΜΤΡΠΙΑΙNZ ΔΕΝ ΠΕΑΙΖΙ ΡΛΟΟ ΜΕ ΤΙ ΣΡΙΕΑ ΕΝΙΑΙ ΤΟΘΟΠΕΜΕΤΕΝΑ ΤΑ ΓΤΑΜΑΜΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΞΕΗ ΑΕΚΡΙ ΤΟ ΠΩΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΕΛΕΙΤΥΟ ΓΑΜΡΜΑ ΝΑ ΕΝΙΑΙ ΣΕ ΣΤΩΣΗ ΘΣΕΗ. ΤΑ ΥΛΟΠΙΟΠΑ ΜΡΟΠΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΑΙ ΣΕ ΤΧΙΥΕΑΣ ΘΙΕΕΣΣ ΚΑΙ ΜΡΟΠΕΤΙΕ ΝΑ ΔΑΒΑΙΑΕΣΤΕ ΤΙΣ ΛΙΕΞΕΣ ΧΡΩΙΣ ΠΛΒΗΜΟΡΑ.ΑΤΥΟ ΓΝΙΤΑΕΙ ΓΑΙΤΙ Ο ΑΠΡΩΝΘΟΝΙΣ ΕΚΕΓΛΦΟΑΣ ΔΕΝ ΔΑΕΒΖΙΑΙ ΓΑΜΡΜΑ ΓΑΜΡΜΑ ΚΘΑΕ ΛΞΕΗ ΑΛΛΑ ΤΗ ΛΞΕΗ ΣΑΝ ΣΝΥΛΟΟ.

ΑΤΙΠΤΣΥΕΥΟ Ε?

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

"Καταστρέφουν το πολιτικό κεφάλαιο της Δημοκρατικής παράταξης . Και εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μια αθλιότητα, υπονομεύουν την παράταξη έχουν ευθύνες αυτοί που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση ...."
( Πηγή http://www.skai.gr/master_avod.php?id=60336)
Παραθέτω το όχι και τόσο σύντομο βιογραφικό αυτούυ του ανθρώπου διαβάστε και κρίνεται τον νέο αυτόν Χριστόδουλο που θα μας συγχωρέσει όλους

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1957.

Αμέσως μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το Σεπτέμβριο του 1974, εισάγεται στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και των Συμβουλίων της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος. Αποφοίτησε από τη Νομική το 1978 και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ.

Το 1980 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Παράλληλα άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος , μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Τοπικής Ραδιοφωνίας (ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την εποπτεία των ραδιοφωνικών σταθμών).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πάρει μέρος ως εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια, συμπόσια και άλλες συναφείς εκδηλώσεις. Είναι επίτιμος διδάκτορας νομικής του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης (Βικτώρια, Αυστραλία). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό βιβλίων και μελετών στο πεδίο του συνταγματικού δικαίου, της πολιτικής θεωρίας, της πολιτιστικής πολιτικής κ.α. Τα τελευταία χρόνια το συγγραφικό του έργο, παράλληλα με την πολιτική του δραστηριότητα, έχει ως αντικείμενο την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προοπτική του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, το «ανοιχτό κόμμα» ως μορφή συλλογικού πολιτικού υποκειμένου της μεταβιομηχανικής εποχής, τον «Πολιτισμό των Πολιτισμών» ως απάντηση στη θεωρία της «σύγκρουσης των πολιτισμών», την σχέση «ελληνικότητας» και «δυτικότητας» κ.α.

Τον Οκτώβριο του 1993 εκλέχθηκε βουλευτής της Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε πάλι βουλευτής στις εκλογές του 1996 και στις εκλογές του 2000. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Πολιτισμού και Υπουργός Ανάπτυξης (Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας).

Το Νοέμβριο του 2001 επελέγη για δεύτερη φορά Υπουργός Πολιτισμού. Είναι επίσης μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένος από το 1980 με τη Βασιλική Μπακατσέλου, με την οποία έχει μία κόρη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο εισηγητής της εκτεταμένης Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος που άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2001. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το νομοθετικό έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, της ενέργειας, του πολιτισμού κ.λ.π.

Με εισήγηση του ψηφίστηκε μεταξύ άλλων ο βασικός νόμος για τα μέσα ενημέρωσης, ο νόμος για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο νέος νόμος για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λ.π. Στο πεδίο της πολιτιστικής πολιτικής αξίζει να σημειωθεί η οργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, με κεντρικό θέμα την αναζήτηση ενός «Πολιτισμού των Πολιτισμών». Ως Υπουργός Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αρμόδιος για την Πολιτιστική πολιτική, την πολιτιστική κληρονομιά, το σύγχρονο πολιτισμό, την αθλητική πολιτική και βέβαια, για το συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που ήταν την περίοδο εκείνη κεντρικός στόχος της Ελλάδας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Υπουργός εισέπραξε θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση του να επιβάλει την απομάκρυνση του έργου "Asperges Me" του Thierry de Cordier από την διεθνή έκθεση OUTLOOK που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Υποκύπτοντας σε πιέσεις εκκλησιαστικών κύκλων και για να δικαιολογήσει αυτή του την παρέμβαση δήλωσε "η ελευθερία στην τέχνη περιορίζεται από τον νόμο και το κοινό γούστο" Η αποκαθήλωση του έργου εξέθεσε διεθνώς την χώρα και απετέλεσε προηγούμενο για αντίστοιχη παρέμβαση λογοκρισίας από τον μετέπειτα Υπουργό της Ν.Δ., Γ. Βουλγαράκη.

Μετά τη βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 δήλωσε εμμέσως, πλην σαφώς, ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία του κινήματος. Την εν λόγω δήλωση έκανε αιφνιδιαστικά στο Ζάππειο Μέγαρο και ζωντανά σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου. Μαζί του τάχθηκαν αμέσως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κίμωνας Κουλούρης και ο Χρήστος Βερελής.

Ο Μακεδόνας πολιτικός εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στην Περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Σε δημοσκοπήσεις για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για την ηγεσία του κινήματος, που έλαβαν χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2007, ο Ε. Βενιζέλος θεωρήθηκε από τους πολίτες που ρωτήθηκαν πιο κατάλληλος από τον Γιώργο Παπανδρέου (70%, έναντι 16% περίπου).

(Πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82 )

Πείτε μου τώρα αυτός άνθρωπος μπορεί να είναι λίγο πιο εύστροφος από τον Γιωργάκη. Άλλα είναι δυνατόν να του εμπιστευτούμε την Ελλάδα ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ; δεν θέλω να το δω και αυτό!