Σχολιάστε μας. Είναι το μόνο που έχουμε ανάγκη για να σταματήσουμε να γράφουμε!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο και περιβαλλοντικό έγκλημα η νέα σύμβαση για τον Ελαιώνα.

Τα όσα μέχρι σήμερα έχουμε καταγγείλει ωχριούν μπροστά στα προβλεπόμενα από τη νέα σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ ΠΑΟ, που η Δημοτική Αρχή θα φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18.02.2007.

Η ΠΑΕ ΠΑΟ, αναλαμβάνοντας την κατασκευή του γηπέδου:

Προσπορίζεται εντελώς αδικαιολόγητα χώρο 97 στρεμμάτων, όταν η ζώνη του γηπέδου είναι περίπου 40 στρέμματα
και απαλλάσσεται μισθωμάτων συνολικού ύψους 192,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα για 35 χρόνια, όταν το κόστος κατασκευής του γηπέδου ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένων των τόκων της χρηματοδότησης) σύμφωνα με το υπογεγραμμένο μνημόνιο (μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΟ και Δήμου Αθηναίων)

Δηλαδή η ΠΑΕ ΠΑΟ όχι μόνον πληρώνεται για την κατασκευή του γηπέδου αλλά βγάζει και κέρδος άνω των 100 εκατ. ευρώ !!!
Αποδεικνύεται πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι το γήπεδο το πληρώνει η ΠΑΕ ΠΑΟ.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Αθηναίων πρόκειται να υποστεί τεράστια οικονομική αφαίμαξη:


θα εισπράξει από την ΠΑΕ ΠΑΟ επί 37 έτη ΜΟΝΟΝ 2 εκατ. ευρώ συνολικά (καθώς από τη Σύμβαση παρέχεται η δυνατότητα στην ΠΑΕ ΠΑΟ να πληρώνει ΜΟΝΟΝ το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα των 50.000 ευρώ ετησίως)
θα πληρώνει όμως στον «ερασιτέχνη» ΠΑΟ ποσό 600.000 ευρώ ετησίως με 4,5% ετήσια προσαύξηση, δηλαδή συνολικά περί τα 59,5 εκατ. ευρώ, και αν ληφθούν υπόψη οι τόκοι άνω των 72 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα με πρόσχημα τα ανύπαρκτα δικαιώματα του «ερασιτέχνη» ΠΑΟ στη Λεωφ. Αλεξάνδρας
θα πληρώσει επίσης την αξία της γης, 20,3 εκατ. ευρώ και μαζί με τους τόκους άνω των 34 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή ο Δήμος Αθηναίων θα υποστεί συνολική ζημία για τα επόμενα 37 χρόνια άνω των 106 εκατ. ευρώ !!!

Ο Δήμος δεν έχει καμμιά δουλειά να παριστάνει τον επιχειρηματία φτιάχνοντας γήπεδα, κάνοντας πλουσιότερους του πλούσιους και φορτώνοντας βάρη (περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά) στο λαό. Αντίθετα οφείλει να φτιάξει πράσινους πνεύμονες, που από το 1995 έχουν θεσμοθετηθεί στον Ελαιώνα.

Αποδεικνύεται μέγα ψέμα ότι δήθεν δεν έχουν λεφτά για πάρκα υψηλού πρασίνου.

Η Επιτροπή καλεί τους πολίτες της Αθήνας με τη δράση τους να αποτρέψουν αυτήν την ασύλληπτη επιδρομή κατά του περιβάλλοντος και κατά του δημοσίου συμφέροντος.


Η καταστροφή της Πάρνηθας δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό

Ο Ελαιώνας δεν θα γίνει τσιμεντώνας


Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα
Ελασιδών 21 - Ρουφ - Αθήνα
Τηλ.: 210. 3459882 e-mail: elaionas@yahoo.gr, http://elaionas.wordpress.com





Ο χάρτης του Ελαιώνα στο τμήμα που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Ο Μεγαλύτερος χώρος που προοριζόταν πράσινο γίνεται τσιμέντο. Αλλά και οι άλλοι κινδυνεύουν να μην γίνουν ποτέ πράσινο
Photobucket

Κι εγώ και όλοι

Σκεπάζουν με σάρκα τα κόκκαλα,
βάζουν μέσα κανένα μυαλό,
καμμιά ψυχή, κάπου κάπου,
κι έτσι οι γυναίκες πετάνε
τα βάζα στους τοίχους,
κι οι άντρες πίνουν
σαν τρελοί,
κι όλοι ψάχνουν
αυτόν τον έναν που τους αναλογεί
και κανείς δεν τον βρίσκει,
μα συνεχίζουν
να ψάχνουν
σκαρφαλώνοντας από κρεβάτι
σε κρεβάτι.

Δεν υπάρχει
ελπίδα:
κολλήσαμε όλοι μας
στην ίδια μοίρα.

Γεμίζουν οι χωματερές,
γεμίζουν οι μάντρες.
Γεμίζουν τα τρελάδικα, γεμίζουν τα
νοσοκομεία,
τα νεκροταφεία.

Τίποτα άλλο, όμως, δε
γεμίζει.


Τσαρλς Μπουκόφσκι

ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ

Η αλήθεια είναι ότι είμαι κρεατοφάγος και μου αρέσει πάρα πολλή το κρέας δεν το κρύβω. Άλλα αυτά τα δυο βίντεακια με κάνουν να ντρέπομαι μου είμαι άνθρωπος και επιβλήθηκα στον πλανήτη επειδή έχω αντίχειρες και με πήγαν λίγο βολικά τα πράγματα.

Λήξη της απεργίας των σεναριογράφων

--------------------------------------------------------------------------------

Σε «δυνητική συμφωνία» κατέληξαν οι σεναριογράφοι και τα στούντιο του Χόλιγουντ σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης των πρώτων το Σάββατο, έπειτα από απεργία τριών μηνών. «Επιτυχημένη» η απεργία σύμφωνα με την Ένωση.Παράλληλα, η Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει επιτυχημένη την απεργία αν και η συμφωνία δεν είναι «τέλεια».

Περίπου 10.500 σεναριογράφοι κατέβηκαν σε απεργία στις 5 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες έπειτα από τη λήξη της παλαιάς σύμβασης της WGA, διακόπτοντας 20 χρόνια εργασιακής ειρήνης στο Χόλιγουντ.
Οι σεναριογράφοι διεκδικούσαν ποσοστά από την μετάδοση των ταινιών μέσω του διαδικτύου.

Οι σεναριογράφοι του αμερικανικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης ψήφισαν υπέρ του τερματισμού της απεργία τους, η οποία είχε παραλύσει τον τομέα του θεάματος τους τελευταίους τρεις μήνες, ανακοίνωσε υπεύθυνος του συνδικάτου τους στο Λος Αντζελες, έπειτα από την μυστική ψηφοφορία.
"Η απεργία τελείωσε" τόνισε ο πρόεδρος του δυτικού τομέα του συνδικάτου WGA των σεναριογράφων Πάτρικ Βερόνε, κατά τον οποίο το 92,5% των ψηφισάντων συμφώνησε να δοθεί τέλος στην κινητοποίηση.
Η ψηφοφορία στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες, τους δύο πυλώνες της ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, διοργανώθηκε δύο ημέρες μετά την ομόφωνη αποδοχή από τη διεύθυνση του WGA του πρωτοκόλλου της συμφωνίας με το συνδικάτο των παραγωγών ΑΜΡΤΡ, για τους όρους του νέου τριετούς συμβολαίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα περίπου 12.000 μέλη του WGA είχαν ξεκινήσει απεργία από τις 5 Νοεμβρίου, διεκδικώντας περισσότερες αμοιβές για την εκμετάλλευση των πνευματικών δικαιωμάτων τους στα νέα τεχνολογικά μέσα προβολής θεάματος, όπως τα DVD και το Διαδίκτυο.

Η ζημιά που έχει προκληθεί στην βιομηχανία του θεάματος (κινηματογραφική και τηλεοπτική), αγγίζει τα $650 εκατομμύρια, αυτή τη στιγμή.