Σχολιάστε μας. Είναι το μόνο που έχουμε ανάγκη για να σταματήσουμε να γράφουμε!

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

το φαρμακείο της Φύσης!

Μια φέτα καρότο μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μάτι - είναι σαν να βλέπουμε την κόρη, την ίριδα και τις ακτινοειδείς ραβδώσεις του ματιού! ΝΑΙ η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι τα καρότα προωθούν τη ροή αίματος στο μάτι και ενισχύουν τη λειτουργία του,,,.
Η τομάτα είναι κόκκινη και έχει τέσσερις κοιλότητες ή κοιλίες. Και η καρδία είναι κόκκινη και έχει και αυτή τέσσερις κοιλίες. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η τομάτα είναι καταπληκτική τροφή για την καρδιά και το αίμα.
Τα σταφύλια σχηματίζουν τσαμπί που έχει το σχήμα της καρδιάς. Η κάθε ρόγα μοιάζει με αιμοσφαίριο και έχει αποδειχτεί ότι τα σταφύλια είναι καταπληκτική τροφή προς υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς, που εκτός τούτου εμπλουτίζει και ισχυροποιεί το αίμα.
Το καρύδι μοιάζει με μικροσκοπικό εγκέφαλο με δύο ημισφαίρια και παρεγκεφαλίδες. Ακόμα και οι πτυχώσεις του καρυδιού του προσδίδουν την όψη του νεόφλοιου του εγκεφάλου. Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια υποστηρίζουν την ανάπτυξη των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.
Τα κοινά κόκκινα φασόλια μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα νεφρά και όντως υποστηρίζουν στο κατακόρυφο τη λειτουγία τους..
Το σέλινο, το μποκ τσόι και το ρεβέντι μοιάζουν με κόκκαλα. Αυτές οι τροφές συντελούν στην ανάπτυξη δυνατών οστών. Τα οστά μας αποτελούνται κατά 23% από νάτριο. Αν δεν παίρνουμε αρκετό νάτριο με την τροφή μας, τότε το σώμα μας το αφαιρεί από τα κόκκαλα, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται. Οι παρά πάνω τροφές ενιχύουν επομένως τη σκελετική μας δομή, όπως υποδηλώνει εξάλλου το σχήμα τους .
Η μελιτζάνα, τα αβοκάντο, τα αχλάδια ενισχύουν την υγεία και τη λειτουγία της μήτρας, καθώς και του τραχήλου της μήτρας - ενδιαφέρον δε παρουσιάζει το γεγονός ότι το σχήμα τους θυμίζει πολύ αυτό το γυναικείο όργανο. Σήμερα, η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την εβδομάδα συντελεί στην εξισορρόπηση των ορμονών μιας γυναίκας και ότι τη βοηθάει να χάσει το βάρος που έχει πάρει μετά από γέννα και ότι την προστατεύει από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δε το γεγονός ότι το άνθος του αβοκάντο χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες για να αναπτυχθεί σε ώριμο φρούτο. Στα πιο πάνω λαχανικά και φρούτα υπάρχουν πάνω από 14.000!!! φωτολυτικές θρεπτικές ουσίες (η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει ΜΟΛΙΣ 141 από αυτές).
Τα σύκα είναι γεμάτα σπόρια και αναπτύσσονται ανά δύο. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση της στειρότητας στους άντρες.
Οι γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και ενισχύει τη λειτουργία του παγκρέατος προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια στους διαβητικούς με το να σταθεροποιεί το γλυκαιμικό δείκτη.
Οι ελιές ενισχύουν την υγεία και τη λειτουργία των ωοθηκών.
Τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή έχουν εκπληκτική ομοιότητα με τους μαστικούς αδένες γυναικών και όντως βοηθούν να παραμένουν τα στήθη των γυναικών υγιή και διευκολύνουν τη ροή του λέμφους εντός του λεμφικού συστήματός των στηθών..
Τα κρεμμύδια έχουν το σχήμα κυττάρου. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.

Παρέμβαση ALF στη Λαμία για την εκμετάλευση των ζώων

Παρέμβαση ALF στη Λαμία: Μοιράστηκαν κείμενα για την εκμετάλευση των ζώων από εταιρίες καλλυντικών &ειδών οικιακής χρήσης, τσίρκο, ζωολογοκούς κήπους, pet-shop
Λίγα λόγια για τους φίλους μας τα ζώα...
Η αυγή του 21ου αιώνα βρίσκει την εκμετάλευση και το εύκολο χρήμα να είναι δύο απο τις βασικές ιδέες που έχουν πλέον εδραιωθεί στον ανθρώπινο νου.Κράτος και αφεντικά προσπαθούν να παράγουν όσο περισσότερο κέρδος για αυτούς , ενω ταυτόχρονα , αδιαφορώντας για τον υπόλοιπο λαό , θεσπίζουν νόμους και διατάγματα τα οποία μόνο υπέρ του λαού δεν θα μπορούσαν να ήταν...
Στο παιχνίδι αυτό ομως δεν παίζουν μόνο άνθρωποι... Τα ζώα ήταν ένα ακόμα θύμα της μανίας των αφεντικών για περισσότερο κέρδος.
..Στη σημερινή εκβιομηχανισμένη κοινωνία , οι περισσότερες μεγαλο-εταιρίες καλλυντικών και ειδών οικιακής χρήσεως, χρησιμοποιούν στα εργαστήριά τους ζώα για την δοκιμή των προιόντων τους πριν τα πλασσάρουν στην αγορά...
Ζώα όπως σκύλοι, γάτες, πίθηκοι, κουνέλια, ποντίκια κ.α φυλακίζονται σε μικροσκοπικά κλουβιά και καθημερινά δοκιμάζονται σε διάφορα χημικα συστατικά που εμπεριέχονται στα προιόντα αυτά. Συστατικά τα οποία τα οποία αν δεν τους επιφέρουν το θάνατο, στην καλύτερη περίπτωση τα κάνει να υποφέρουν απο εγκαύματα, τύφλωση κ.α παρόμοιου είδους βασανιστήρια. Βασανιστήρια τα οποία θα μπορούσαν να σταματήσουν αν οι μεγαλο-εταιρίες αυτές χρησιμοποιούσαν τεχνιτό βιο-ιστό για τα πειράματα τουςκαι όχι ζωντανούς οργανισμούς μα αισθήματα και νοημοσύνη.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΩΩΝ.

Η μανία του ανθρώπου ομως για κέρδος δεν σταματάει εκεί...

Στα τσίρκο, τα οποία αρχικά φιλοξενούσαν ακροβάτες, ζογκλέρ, και ταχυδακτυλουργούς μόνο , πλέον έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα τους και σόου με ζώα. Ζώα οπως τίγρης, λιοντάρια, ελέφαντες, άλογα κ.α φυλακίζονται σε κλουβιά τα οποία μερικές φορές μπορεί να είναι και μικρότερα απο το μεγεθός τους (π.χ το κλουβι της καμηλοπάρδαλης η οποία βρίσκεται συνεχώς σκυμένη). Ακολούθως, πολλές φορές στερούνται την ιατρική φροντίδα, ενω οι συνθήκες υγιεινής και σίτησης είναι απο άθλιες έως ανύπαρκτες. Το πιο παράδοξο ομως είναι οτι αναγκάζονται να κάνουν παραφύσην ακροβατικά , τα οποία για να τα μάθουν ξυλοκοπούνται και παραμένουν ατάιστα συστηματικά και για μέρες εως ότου υποκήψουν στο μαστίγιο του θηριοδαμαστή.
Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στους ζωολογικούς κήπους , οι οποίοι προκειμένου να προσφέρουν «θέαμα» , εγκλωβίζουν ζώα σε κλουβιά υπο άθλιες συνθήκες διαβίωσης για ολο ή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους.
Η «ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ» ΚΑΙ Η «ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ» ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
Ταυτόχρονα , τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μόδα τα pet-shop, τα οποία θησαυρίζουν στις πλάτες των νεογέννητων (και όχι μόνο) ζώων. Τα ζώα εγκλωβίζονται σε κλουβιά στα οποία πολλές φορές οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν είναι ανύπαρκτες. Τρώνε και κοιμούνται δίπλα στις ακαθαρσίες τους ενω μερικές φορές δεν τους παρέχεται καμία ιατρική φροντίδα.Επίσης έχει διαπιστωθεί οτι πολλές φορές τα ταΐζουν φάρμακα προκειμένου να παραμείνουν μικρά και αξιολάτρευτα αλλά και ειδικά χάπια ώστε να αναπαραχθούν και τους μήνες οι οποίοι είναι εκτος της περιόδου αναπαραγωγής τους.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Φυσικά, το να αγοράσεις ένα ζώο δεν λύνει το πρόβλημα εγκλωβισμού του , διότι το κλουβί δεν θα παραμείνει άδιο... Αντιθέτως, θα βρεί πολύ συντομα τον νεο κρατουμενο του.

Πόσα πτώματα άραγε πρέπει να υπάρξουν , μεχρις ότου ο άνθρωπος να καταπνίξει την μανία του για κέρδος;

Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν από πλάσματα τα οποία για κάποιους ειναι κατώτερα και ίσως ανούσια;

Πόσα ζώα πρέπει να θυσιαστούν στο όνομα του κέρδους και της κατανάλωσης;

Δεν προτείνουμε λύσεις, ούτε κατέχουμε την μοναδική αλήθεια... Ομως σίγουρα στεκόμαστε απέναντι και ενάντια στην κοινωνία της κατανάλωσης η οποία πατάει πάνω στην εκμετάλευση ανθρωπών και ζώων.

ΠΕΡΙ ΜΠΑΤΣΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι

Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας.
Αυτό είναι ένα απότα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.Γιατί το κάνουμε?
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο.Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ,
ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε
νερό για 14 χρόνια !!!
Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το
περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί.

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα. Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση. Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. Για παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του. Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε.
Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε 'υπερπολίτης' και αμολύθηκε στους δρόμους βάζοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος. Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν. Ο καινούργιος δήμαρχος όμως δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους. Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.. Σιγά, θα μου πείτε. Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροιδία, παρά τα πρόστιμα. Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν νερό. Και βουαλά! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.
Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε. 700.000 γυναίκες γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν γυναίκα εκείνο το βράδι. Το καλύτερο; Μοίρασε στους πολίτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Πράγμα φυσικά που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι έπρεπε τελικά.Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν υποδειγματικό ταξιτζή. Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας (αχαχχχ) και είχαν την προσωπική του υποστήριξη. Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα. Τέλος, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.
Όχι, δεν είναι παραμύθι. Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus, τον δήμαρχο της Μποκοτά το 1993. Μετά το πέρας της θητείας του, ο παράξενος αυτός δήμαρχος, ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα. Ένα από τα συμπεράσματά του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας. Μόνο έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγές.
Όλο το άρθρο και τα αποτελέσματα των πρακτικών του σε νούμερα, εδώ:http://www. hno. harvard. edu/gazette/2004/03. 11/01-mockus. html