Σχολιάστε μας. Είναι το μόνο που έχουμε ανάγκη για να σταματήσουμε να γράφουμε!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Με λένε τηλεθεατή και δεν είμαι καλά. (A´)

Με λένε τηλεθεατή και δεν είμαι καλά:

  • Ροζ, ροζ, ροζ, πως του παν’ καλέ τα ροζ. Του πάει τόσο πολύ του Ευαγγελάτου. Ήρθε η ώρα της αλήθειας κύριε Ευαγγελάτε, χάσατε στοίχημα από την Τατιάνα, ε;

  • Δόξα και τιμή στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που κάλεσε τον Άρνι (Arnold Swarchenegger, κυβερνήτης της Καλιφόρνια) στην Ελλάδα.
  • Ποιος έχει τις περισσότερες εμφανίσεις σε τηλεπαράθυρα τον τελευταίο καιρό; Μα φυσικά το βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού. Πάει για πολτοποίηση χορτάτο.

Καλό σήμα:

  • Ο συντάκτης, που έσκασε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Ρουσόπουλο, με t-shirt Motorhead.


Μέσα σε αυτούς τους καιρούς υπάρχουν ακόμα Ρωμαίοι

Ο ένας πλάι στον άλλο...
Δραματικό τέλος για τον Γάλλο φιλόσοφο Αντρέ Γκορζ και τη γυναίκα του
Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος φιλόσοφος Αντρέ Γκορζ, συνιδρυτής με τον Ζαν Ντανιέλ του εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού «Nouvel Observateur». Ο 84χρονος φιλόσοφος αυτοκτόνησε μαζί με τη σύντροφό του, η οποία έπασχε από ανίατη ασθένεια στην κατοικία τους στο Βοσνόν.

Ο Γκόρζ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1923 στη Βιέννη και έλαβε τη γαλλική υπηκοότητα το 1954, όταν και πήρε το νέο του ληξιαρχικό ονοματεπώνυμο Ζεράρ Χορστ. Επιπλέον, τα άθρα του στο «Nouvel Observateur» τα υπέγραφε με το ψευδώνυμο Μισέλ Μποσκέ. Παράλληλα, θεωρείται από τους θεμελιωτές της πολιτικής οικολογίας.

«Οικολογία και Πολιτική», «Οικολογία και Ελευθερία», «Αντίο στο Προλεταριάτο», «Μεταμορφώσεις της Εργασίας» είναι ορισμένα από τα σπουδαία έργα του.

Στενή φίλη του ζεύγους αντιλήφθηκε το δραματικό τέλος της 58χρονης κοινής ζωής τους το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα, πάνω στην κεντρική πόρτα του σπιτιού υπήρχε η επιγραφή με την ένδειξη «ειδοποιείστε την χωροφυλακή».

Τα πτώματα βρέθηκαν το ένα πλάι στο άλλο, ενώ δίπλα τους βρέθηκαν γράμματα προς τους οικείους τους. Μάλιστα, προ ημερών ο Γκορζ εκμυστηρεύθηκε σε στενή φίλη ότι τον προβλημάτιζε πολύ η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της Ντορίν.

Για την «Ντορίν του» στο πρόσφατο βιβλίο «Ιστορία της Ντ., ιστορία μιάς αγάπης» ο Γκορζ είχε γράψει: «Μόλις συμπλήρωσες τα 82, όμορφη, χαριτωμένη, ποθητή. Ζούμε μαζί 58 έτη και σε αγαπώ σήμερα περισσότερο από ποτέ. Εσχάτως, σε ξαναερωτεύτηκα άλλη μια φορά και να γνωρίζεις, φέρω μέσα μου ένα 'κενό', το οποίο εντούτοις με κατακλύζει, και που ξεπερνιέται μόνον όταν σε αγκαλιάζω».

(http://www.in.g/)