Σχολιάστε μας. Είναι το μόνο που έχουμε ανάγκη για να σταματήσουμε να γράφουμε!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Κάθε πόλη και φυλακή..χτίστε κι άλλες φυλακές..

Περισσότερες φυλακές..

Έξι καινούργιες φυλακές εγκαινιάζονται στην Ελλάδα. Τι καλά.. Κι είχα μια ανησυχία τελευταία.. Πολύς κόσμος έλεγα και έβλεπα μαζεύτηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος..πολύ ασυδοσία βλέπω.. Θα πρέπει να εγκαινιάσουμε και μερικές αίθουσες βασανιστηρίων ..πολύ αέρα πήραμε..δεν τους βλέπω τρομοκρατημένους..χαλαρούς τους βλέπω. Με το παραμικρό, υπερθερμαίνεται ο πλανήτης, τσουπ μου βγαίνουν εκεί κάτι αλήτες κι αρχίζουν να διαδηλώνουν δήθεν..καίνε, καταστρέφουν ιδιοκτησίες.. Αν ήταν δικά τους θα τα κατέστρεφαν..ποιός πλανήτης..ξέρεις πόσο κάνει μιά Μερτσέντες τζι βι τζι, άι, πι,

20068?
κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ποιός είναι το αφεντικό..μόνο

70 με 80 άτομα τον μήνα παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές..Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό φυλακισμένων σε αναλογία με τον πληθυσμό της, στην Ευρώπη, λέει..σιγά..αυτοί είναι όλοι αλλοδαποί..εδώ πρέπει να παρθούν μέτρα..να μπαίνουν και οι ¨δικοί μας¨' όχι μόνο οι ξένοι..Οχι έξι , άλλες εξήντα έξι, λέω εγώ..
Τι θα κοιτάξουμε τώρα, αν έχουν σχολεία αυτοί που κάηκαν κι αυτοί που δεν κάηκαν στα χωριά τους? Αν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν , άν έχουν γυμναστήρια , που μου θέλουν και σύγχρονα γυμναστήρια, αν έχουν νοσοκομεία, ιατρεία, γιατρούς , άν έχουμε κέντρα για τους γέρους, για τους νέους , για τα παιδιά, για τις μητέρες, νηπιαγωγεία, κέντρα υγείας, κεντρα αποτοξινωσης ?

Επειγόντως θεωρώ, πρέπει να αρχίσουν να κτίζονται, άλλες

16 φυλακές..ξέρεις τι δουλειά, πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν τώρα για να καλύψουν οι καλοί μας βουλευτές με ρουσφέτια..? Έχουν να διορίσουν φύλακες..θα χορτάσουν όλα τα κουμπαρούλια..

Η επιχείρηση φυλακή , πάντως, είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση.. Ξέρετε πόσοι τίμιοι μεροκαματιάρηδες και πόσες επιχειρήσεις ζουν από την λειτουργία μιάς φυλακής?

Πριν ακόμα απ'την λειτουργία, το χτίσιμο , που το πάς.. Και μετά..η πελατεία είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να συντηρεί άλλους τόσους τίμιους επαγγελματίες και κοινωνικές ομάδες.


Ποιός μέσα στην φυλακή δεν χρειάζεται δικηγόρο, φύλακα, φαί, πιοτό, τσιγάρα, καφέ, τηλέφωνο, ηλεκτρικό, γραμματέα, κοινωνικό λειτουργό, παπά, μάγειρα..κι ότι άλλο χρειάζεται η ζωή για να'ανεβεί την ανηφόρα..και ποιός μέσα στην φυλακή δεν θα δικαστεί μετά ή πριν..και πριν και μετά, όπως γίνεται στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται λοιπόν δικαστές, δικαστήρια, φύλακες, γραμματείς, φαρισαίους, αυτοκίνητα να τον κουβαλήσουν, κι ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς, όλα χρειάζονται..

Γι'αυτό , εγώ προσωπικά, προτείνω, να χτιστούν επειγόντως, το ξαναλέω..τουλάχιστον άλλες δέκα έξι..

Και μία ειδική, για μετεκπαίδευση..έχω ακούσει ότι τελευταία το δικαστικό σώμα έχει γίνει πολύ προοδευτικό και φιλελεύθερο..έμαθα, λοιπόν ότι ζητάνε, αυτοί οι ίδιοι, πριν γίνουν δικαστές και ανέβουν στην έδρα και μοιράζουν ισόβιες, ως προϋπόθεσή, λέει, για να ξέρουν, λέει, που στέλνουν τους συνανθρώπους τους και πως αισθάνονται, έμαθα ότι ζητούν οι ίδιοι να φυλακίζονται έστω δύο ημέρες, έστω μία μέρα και μία νύχτα, χωρίς κανένα διαχωρισμό, χωρίς κανένα προνόμιο..έτσι για να ολοκληρωθούν ως άνθρωποι και ως κλάδος..

Δεν είναι συγκινητικός αυτός ο βασικός κλάδος της κοινωνίας μας, λοιπόν, που αποποιείται τόσο εύκολα των προνομίων του? Δεν ξέρω εμένα πολύ με συγκίνησαν μ'αυτή τους την πρόταση, κι ας μη την δέχτηκε κανείς..έτσι βούρκωσα..

Αλλά πιό συγκινητικός απ'όλους είναι ο υπουργός μας που θα εγκαινιάσει τις έξι του φυλακές, με πόνο ψυχής ο άνθρωπος , που θα ανοίξει ακόμα , όχι ένα..έξι, έξι, σε παρακαλώ, μαζεμένα, μνημεία πόνου και απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σ'αυτή τη γή που την πατούμε και όλοι σ'αυτήν κάποτε θε να μπούμε..

-η φίλη μου carpediemioanna έχωσε πάλι μερικές ρίμες για την κατάσταση σε αυτό το δημοκρατικό κράτος δίκαιου και ελευθέριας που ζούμε. Αν δεν ήμουν κομμάτια αυτή τη στιγμή από ένα φρικιαστικό ταξίδι που έκανα, θα έχωνα και εγώ μερικές, αλλά θα το κάνω σύντομα. Κλείνοντας, θέλω να ρωτήσω: έχετε σκεφτεί κατά πόσο είναι ο καθένας μας ελεύθερος????? Πριν απαντήσετε οτι είστε, σκεφτείτε το καλά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: